Vi stödjer inte Internet Explorer länge.

Se Microsoft för mer information.

Logga in:
Serie rutor om vett och etikett i kollektivtrafiken

Fem serietecknare från Västra Götaland – Sara Granér, Max Gustafson, Johan Wanloo, Johanna Larsson Pinedo och Yvette Gustavsson har fritt tolkat tio av de beteenden som resenärerna uppskattar minst. Det handlar om allt från högljudda mobilsamtal till ohämmade nysningar och smaskande matintag.

Sociala och digitala kanaler.

De tio seriestripparna kommer synas i digitala och sociala kanaler från 13 september, till exempel på Västtrafiks hemsida http://www.vasttrafik.se/ovanor. De kommer också att ställas ut i Västtrafiks butiker samt på utvalda bibliotek och kulturhus i Västra Götalandsregionen under hösten.

Vi vill skapa igenkänning, reflektion över hur man är en bra medresenär och få fler att trivas ombord på våra fordon. Då får vi fler att vilja resa hållbart.

Utställningar på bibliotek och kulturhus.

Utställningen kommer att finnas på Borås stadsbibliotek, Fyrens bibliotek i Kungsbacka, Göteborgs stadsbibliotek 300m2 , Kronan bibliotek i Trollhättan, Kulturhuset Bergsjön i Göteborg och Uddevalla stadsbibliotek.

Västtrafiks butiker.

Du kan se delar av utställningen i Västtrafiks butiker i Borås, Trollhättan och Göteborg (Nils Ericsonterminalen, Drottningtorget, Angered och Västra Frölunda).

Publicerad 2023-09-14