Vi stödjer inte Internet Explorer länge.

Se Microsoft för mer information.

Strålkastaren nr 4 2022 (pdf, öppnas i nytt fönster)

Även tågbranschen har brist på förare. Strålkastaren har pratat med Helena Isaksson på SJ för att höra hur de jobbar med att få fler att söka sig till lokföraryrket.

Johan Utter på Uddevalla Omnibus har samarbetat med Arbetsförmedlingen i Uddevalla för att få fler sökande till bussförarutbildningar. De öppnade upp för studiebesök och över 100 personer kom på besök.

Bättre arbetstider och högre lön

Strålkastaren har även frågat förarna om vad de tror kan locka fler till yrket och där står bättre arbetstider och högre lön högst upp på önskelistan.

Förarbristen är inte bara ett problem i Sverige utan även internationellt. Om det berättar Västtrafiks vice vd Roger Vahnberg i ledaren.

Vi får också träffa Andreja Dlugos, en bussförare som känner att hon hamnat helt rätt när hon började i yrket.

Förare Andreja Dlugo

– Det är underbart att hundratals människor varje dag stiger på bussen och litar på mig. Det är härligt att se att resenärerna sitter bekvämt och avslappnat när jag kör, säger hon.

Västtrafiks väg framåt 2023

Till sist blickar Västtrafiks vd Lars Backström framåt på Västtrafiks mål under 2023. Han går igenom Västtrafiks fokusområden och berättar om hur vi ska jobba med dem under nästa år.

Du är alltid välkommen att komma med förslag på innehåll till kommande nummer. Mejla då till redaktionen: stralkastaren@vasttrafik.se.

Publicerad 2022-12-19