Vi stödjer inte Internet Explorer länge.

Se Microsoft för mer information.

Seniorer på utflykt med buss

Den 1 maj sänker kommunerna Skara, Sotenäs och Tanum åldersvillkoret för sitt seniorerbjudande från 75 till 70 år. Liksom tidigare gäller dessa kommuners seniorbiljett dygnet runt inom zon C.

Samtidigt inför kommunerna Dals-Ed och Orust ett seniorerbjudande med åldersvillkor 70 år och giltighet dygnet runt inom zon C. 

Några veckor innan de nya villkoren börjar gälla får berörda seniorer ett erbjudande och kan beställa sin seniorbiljett. Biljetten kommer dock inte vara giltig förrän 1 maj 2024.

Beställningarna görs via Mitt konto på Västtrafiks hemsida. Den som har frågor eller behöver hjälp med sin beställning kan kontakta Västtrafiks kundservice.

Kontakt och mer information

Det är kommunerna som beslutar om de vill erbjuda seniorbiljetter och med vilket åldersvillkor. Synpunkter på förändringarna hänvisas till respektive kommun. Allmänna frågor om seniorerbjudandet och resor med seniorbiljett besvaras av Västtrafik.

Under 2024 är det flera kommuner som förändrar sitt seniorerbjudande. Vi kommer att informera löpande.

Du hittar alltid aktuell information om Västtrafiks seniorbiljetter och vilken trafik de gäller för på www.vasttrafik.se/seniorbiljett

Publicerad 2024-03-20