Vi stödjer inte Internet Explorer länge.

Se Microsoft för mer information.

Seniorer på utflykt med buss

Höjt åldersvillkor för Stenungsunds seniorerbjudande.

Stenungsunds kommun har beslutat att höja åldersvillkoret för sitt seniorerbjudande från 65 till 70 år. Kunder som berörs av förändringen får ett informationsutskick i mitten av april. Det nya åldersvillkoret börjar gälla 1 juni. Liksom tidigare gäller seniorbiljetten dygnet runt i zon B.

Den 1 juni avslutas seniorbiljetten för kunder som är 65 - 69 år och har en seniorbiljett från Stenungsunds kommun. Det kan bli någon dags fördröjning av spärren av systemtekniska skäl.

Undantag: Kunder som är 69 år men fyller 70 år under juni får behålla sin nuvarande seniorbiljett, eftersom de kommer uppfylla det nya åldersvillkoret i direkt anslutning till kommunens förändrade villkor. Dessa kunder kan fortsätta resa med sin seniorbiljett utan avbrott, de behöver inte invänta sin 70-årsdag i juni. 

När en seniorbiljett har avslutats kommer det att stå ”spärrad produkt” när kortet visas för en kortläsare. Det är inte samma sak som att kortet är spärrat, kunden kan fortfarande resa med andra biljetter som finns på kortet. Föraren kan se vad som finns på kortet genom att skriva ut ett giltighetsbevis.

Sänkt åldersvillkor för flera kommuners seniorerbjudande.

Den 1 juni sänker kommunerna Essunga, Gullspång, Skövde, Tidaholm, Ulricehamn och Vara åldersvillkoret för sitt seniorerbjudande från 75 till 70 år. Som tidigare gäller dessa kommuners seniorbiljett dygnet runt i zon C.

Några veckor innan det nya åldersvillkoret börjar gälla får berörda 70 – 74-åringar ett erbjudande och kan beställa en seniorbiljett. Biljetten kommer dock inte vara giltig före 1 juni 2024.

Beställningarna görs via Mitt konto på Västtrafiks hemsida. Den som har frågor eller behöver hjälp med sin beställning kan kontakta Västtrafiks kundservice.

Publicerad 2024-04-08