Vi stödjer inte Internet Explorer länge.

Se Microsoft för mer information.

Strålkastaren nr 1 2024 (pdf öppnas i nytt fönster)

Buss on demand är ett tidtabellslöst och linjefritt sätt att resa kollektivt på. Resan beställs i en app och resenären bestämmer själv när, varifrån och vart den vill åka. Just nu pågår tester av tjänsten i Ulricehamn, Kinna, Skene och Örby

– Jag tycker att det är jättebra. Det är fantastiskt att det går att få till en sådan här tjänst och att det fungerar så bra som det gör. Jag hoppas att det får vara kvar, då skulle jag gärna vilja fortsätta att köra, säger Rose-Marie.

Tema: så ska fusket minska

Temat i årets första nummer är satsningen på att minska fusket och hur vi ska få fler resenärer att betala för sin resa. Fuskåkningen innebär att Västtrafik går miste om upp emot 500 miljoner kronor i uteblivna intäkter varje år. Det senaste året har fler biljettkontrollanter rekryterats och fram till i maj ska antalet biljettkontrollanter successivt öka upp till 120. Även antalet kontroller ska bli fler – från dagens tre miljoner till elva miljoner per år. 

Transdev besöker skolor

Transdevs kundvärdar Daria Abdulrazak och Mehrdad Radhoosh har varit ute på skolor i Partille. Målet är att få fler unga att kliva på fram och visa biljett.

– Det blir ofta bra diskussioner och det är väldigt intressant att höra hur de tänker. Många säger att de inte orkar vänta, de vill bara komma på bussen så fort som möjligt för att få en plats, säger Daria Abdulrazak.

Vi får också kika in i Göteborgs Spårvägsmuseum, där János Vörös och Rikard Ågren underhåller fordonen. 

 

Trevlig läsning!

Publicerad 2024-03-22